ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Η Λίμνη Πλαστήρα

Δεν γίνεται να πάτε στη λίμνη Πλαστήρα και να μην επισκεφθείτε το φράγμα. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα και πρόκειται για μία κατασκευή με πλάτος 220 μέτρα που κρατά τα νερά της λίμνης. Στο χώρο του φράγματος θα βρείτε μαγαζάκια πάνω στο δρόμο που πουλάνε τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα όπως μέλι και γλυκά του κουταλιού.

Κοντά στο φράγμα βρίσκεται και ο δρόμος για το παρατηρητήριο της λίμνης. Πριν φτάσετε στο φράγμα, θα βρείτε μία ταμπέλα που θα στρίψετε δεξιά και θα ακολουθήσετε το δρόμο με ανηφόρα για να βρεθείτε στη θέση που είναι το ξύλινο κιόσκι και θα έχετε θέα σε όλη τη λίμνη. Χειμώνα - καλοκαίρι η θέα είναι μαγευτική και η φωτογραφική μηχανή απαραίτητη.

Επίσης κοντά στο φράγμα και στο παρατηρητήριο της λίμνης είναι η πετρόκτιστη Μονή Πελεκητής. Ένα από τα πιο σημαντικά εκκλησιαστικά αξιοθέατα της λίμνης Πλαστήρα. Αξιοσημείωτη είναι και η Μονή Κορώνης στην ανατολική πλευρά της λίμνης.

Ένα ακόμα αξιοθέατο της λίμνης είναι ο Βοτανικός κήπος, που βρίσκεται ανάμεσα από τα χωριά Νεοχώρι και Καλύβια Πεζούλας. Θα βρείτε ταμπέλα στο κεντρικό δρόμο όπου και θα στρίψετε και στο τέλος του δρόμου θα βρείτε το βοτανικό κήπο που στο εσωτερικό του φιλοξενεί πλήθος φυτών από τη χλωρίδα και τη πανίδα της περιοχής.

Δραστηριότητες στη Λίμνη Πλαστήρα

Στη λίμνη Πλαστήρα μπορείτε να επιδοθείτε σε μία πληθώρα δραστηριοτήτων όπως ιππασία, τοξοβολία, υδροποδήλατα, κανό καγιάκ, mountain bike δίπλα από τη λίμνη και πεζοπορία στα σηματοδομημένα μονοπάτια του εκπαιδευτικού δάσους Μπελοκομίτη. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ή και να πάρετε μέρος στον διαγωνισμό ψαρέματος που διοργανώνεται στην περιοχή.

Βέβαια υπάρχουν και οι ορεινές δραστηριότητες στη λίμνη για αυτούς που προτιμούν το βουνό όπως το να κάνουν σκι ή/και snowboard στο Χιονοδρομικό κέντρο Αγράφων που βρίσκεται στην περιοχή Καραμανώλη.  Η διαδρομή προς το χιονοδρομικό και το καταφύγιο ειδικά το χειμώνα με το χιόνι είναι μαγευτική, οι κορυφές των βουνών σε κυριεύουν. Σημειώστε ότι το χιονοδρομικό είναι μικρό και δεν παρέχει ενοικίαση εξοπλισμού οπότε αν σκέφτεστε να το επισκεφθείτε, πρέπει να φέρετε το δικό σας εξοπλισμό.

Γραφικά χωριά με θέα

Νεοχώρι. Το μεγαλύτερο χωριό της λίμνης. Ίσως έγινε το μεγαλύτερο χωριό λόγω της θέσης που είναι χτισμένο αφού βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση λόγω της θέας του προς τη λίμνη. Είναι το μπαλκόνι της λίμνης Πλαστήρα με πολλές επιλογές για ξενοδοχεία και ταβέρνες. Επίσης ταβέρνες πάνω στο δρόμο θα βρείτε και στα Καλύβια Πεζούλας στη διασταύρωση για πλαζ Πεζούλας και Φυλακτή. Στο Νεοχώρι θα βρείτε και εκεί αρκετά σημεία να σταματήσετε και να παρατηρήσετε τη θέα προς τη λίμνη, πλατείες και όμορφα σοκάκια για να περιπλανηθείτε στο χωριό. Επίσης στις ταβέρνες του χωριού αλλά και στα γύρω χωριά δοκιμάστε κότσι χοιρινό και ντόπια λουκάνικα.

Ακόμα ένα χωριό με όμορφη θέα όχι προς τη λίμνη αλλά προς τη Καρδίτσα είναι ο Μεσενικόλας. Γνωστό χωριό για το κρασί του αφού το Μαύρο Μεσενικόλα είναι ένα ιδιαίτερο κρασί Π.Ο.Π.. Αν επισκεφθείτε τον Μεσενικόλα τη νύχτα θα δείτε τα φώτα του κάμπου και της Καρδίτσας. Κοντά στο Μεσενικόλα αξίζει να δείτε και το Μορφοβούνι, χωριό του Νικολάου Πλαστήρα αλλά και το Λαμπερό που είναι το μοναδικό χωριό που είναι χτισμένο δίπλα από τη λίμνη και έχει τη πλαζ Λαμπερού που είναι ο τερματισμός του κολυμβητικού διάπλου που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη λίμνη Πλαστήρα, μήκους 4 χιλιομέτρων.

Στη βόρεια πλευρά της λίμνης υπάρχει το Ανθοχώρι, στο δρόμο που οδηγεί από τη λίμνη προς το Μουζάκι, το Παλαιομονάστηρο και την Πύλη Τρικάλων, την είσοδο για τα χωριά του Κόζιακα. Πριν φτάσετε στο Ανθοχώρι και σε μία στροφή του δρόμου αφήστε το αυτοκίνητο σας και δείτε τον ανακαινισμένο νερόμυλο που υπάρχει εκεί. Επίσης θα βρείτε το μονοπάτι που ξεκινά για το καταρράκτη Ανθοχωρίου, η διάρκεια του οποίου είναι περίπου μία ώρα. Μεγαλύτερη διαδρομή αλλά και πιο δύσκολη είναι η διαδρομή προς το πέτρινο γεφύρι του Ανθοχωρίου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ.: +302441 092629

Email: info@andromedahotel-plastira.gr

Διεύθυνση: Κρυονέρι, Λίμνη Πλαστήρα,

Καρδίτσα,Τ.Κ. 43067

SOCIAL MEDIA